Nieuws

'Simons komt soms in aanraking met Van Dijk, dan zie je de fysieke verschillen'

'Simons komt soms in aanraking met Van Dijk, dan zie je de fysieke verschillen'

18-11-2022 09:54

Xavi Simons werkt momenteel met Oranje toe naar het eerste groepsduel op het WK in Qatar. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad ziet dat de PSV’er het fysiek lastig heeft, maar Simons maakt een goede indruk.

Simons werd tot zijn eigen blijdschap opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Dat gebeurde zonder dat de middenvelder annex aanvaller ook maar één keer bij Oranje had gezeten. Dat betekent dat Simons ook op de trainingen in Qatar voor het eerst in de duels komt met een aantal van de beste verdedigers op aarde. "Simons zie je soms in aanraking komen met Virgil van Dijk", begint Wijffels bij de AD Voetbalpodcast. "Dan zie je wel de fysieke verschillen. Simons veert bijna terug als hij tegen Van Dijk aanloopt."

Toch denkt Wijffels dat Simons een grote rol van betekenis kan spelen voor het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal op het WK in Qatar. "Maar dat ventje kan dit WK met zijn beginnersgeest dribbelen en wie weet. Dat kan zomaar een wapen zijn", aldus de journalist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!