Nieuws

'Digne na aanvaring met Benítez op weg naar de uitgang: Chelsea geïnteresseerd'

'Digne na aanvaring met Benítez op weg naar de uitgang: Chelsea geïnteresseerd'

09-12-2021 13:26 Laatste update: 13:43

Chelsea is geïnteresseerd om Lucas Digne van Everton over te nemen. De linksback is niet tevreden onder Rafael Benítez en lijkt op weg naar de uitgang. The Blues willen nu toeslaan, mede ingegeven door de kruisbandblessure van Ben Chilwell. 

Door een aanvaring op de training speelde Digne afgelopen maandag niet mee in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Arsenal, beweert boulevardkrant The Express. De Fransman is niet tevreden met zijn rol onder het bewind van de Spaanse manager en dat leidde tot een verhit moment tussen de twee, schreef The Atletic in een eerder stadium.

De vice-captain van Everton, die in het verleden twee seizoenen - met weinig succes - voor FC Barcelona uitkwam, lijkt nu een transfer te willen maken in januari. De zware knieblessure van Chilwell zorgt ervoor dat de Engels international dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Digne lijkt de belangrijkste gegadigde om de vacature op de linksbackpositie te vervullen. 

Chelsea bezet de derde plaats in de Premier League en eindigde als nummer twee in de Champions League-poule achter Juventus. The Toffees presteren slecht op het hoogste Engelse niveau met een twaalfde plaats tot gevolg. Marcel Brands werd eerder deze week verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties en vertrok voortijdig bij de club. Een overstap zou voor Digne een flinke sportieve stap vooruit zijn en voelen als een herkansing voor zijn mislukte avontuur bij de Blaugranas

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s