Nieuws

Summerville beleeft droomwedstrijd op Anfield: 'Woorden schieten tekort'

Summerville beleeft droomwedstrijd op Anfield: 'Woorden schieten tekort'

30-10-2022 07:13 Laatste update: 07:20

Crysencio Summerville scoorde zaterdagavond in de laatste minuut de winnende treffer op bezoek bij Liverpool FC en beleefde daarmee de voetbalavond van zijn leven. De Nederlandse aanvaller bezorgde Leeds United in extremis de overwinning. 

Summerville verscheen na afloop van het duel voor de camera van Sky Sports. "Het is een fantastisch moment voor mij en mijn familie. Scoren op Anfield is wel een groot moment voor mij. Als jonge jongen speelde ik voor Feyenoord en droomde ik van het spelen in de Premier League. Scoren op Anfield is een droom van iedere speler", vervolgt de aanvaller, die voor zijn verjaardag afreist naar Nederland. "Mijn familie is in Nederland, maar ik ga morgen naar ze toe. Mijn verjaardag zal bijzonder zijn."

De Nederlander maakte een einde aan het imposante record van Virgil van Dijk, die voor het eerst in 70 thuiswedstrijden zijn meerdere moest erkennen. "Het is het mooiste cadeau ooit. Woorden schieten tekort om mijn gevoel te beschrijven. We geloven dat het in elke wedstrijd kan gebeuren. Dit is een vervroegd verjaardagscadeau waar ik zo blij mee ben", besluit Summerville, die zondag zijn 21ste verjaardag viert. Leeds klimt door de overwinning naar de vijftiende plaats in de Premier League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!