Nieuws

Martínez onder de indruk van ploeggenoot: 'Bij hem zit er geen plafond op'

Martínez onder de indruk van ploeggenoot: 'Bij hem zit er geen plafond op'

29-10-2022 10:18 Laatste update: 10:21

Lisandro Martínez is onder de indruk van Alejandro Garnacho. De Argentijn is ervan overtuigd dat zijn landgenoot het in zich heeft om de absolute top te bereiken en is er niet vies van om hem daar in te ondersteunen.

Garnacho maakte indruk met zijn basisdebuut voor Manchester United in de Europa League tegen FC Sheriff. De pas achttienjarige aanvaller heerste op de linkerflank met zijn dribbels en kreeg de nodige complimenten van de buitenwacht, maar ook van manager Erik ten Hag.

"Hij heeft enorm veel talent en een geweldige toekomst voor zich", aldus Martínez voor de camera’s van de Argentijnse tak van ESPN. "Hoe ver hij het echt schopt, hangt uiteindelijk volledig af van hemzelf, van hoe hard hij werkt. Maar hij is jong en moet blijven leren. Hij zit bij een club waar het niet makkelijk is om een plek te verdienen in het eerste elftal, zeker niet op zijn leeftijd."

"Ik vertel hem dat hij goed moet luisteren, dat hij vragen moet stellen, dat hij extra moet trainen", vervolgt vaderfiguur Martínez, die hoge verwachtingen heeft van Garnacho. "Bij hem zit er geen plafond op. Hij gaat van grote waarde zijn voor United en de nationale ploeg."

Mogelijk krijgt Garnacho zondag weer minuten van Ten Hag. Manchester United neemt het dan in eigen huis op tegen West Ham United.