Vitesse wint in eigen huis van Emmen en herstelt zich van KNVB beker-debacle

22-10-2022 22:57

Vitesse heeft zich in eigen huis hersteld van de bekernederlaag tegen Kozakken Boys. De ploeg van Phillip Cocu won met 2-1 van FC Emmen.

Al vroeg leken de Arnhemmers een domper te moeten verwerken toen Mark Diemers de score opende voor Emmen. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR. Daarna kregen Maximilian Wittek en Ryan Flamingo de kans op de openingstreffer, maar het was uiteindelijk Gabriel Vidovic die de ploeg van Cocu op voorsprong zette. Vlak voor rust wist ook Wittek te scoren.

Vitesse kon daardoor met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de tweede helft beginnen. Wittek was nog een aantal keer dichtbij de 3-0, maar uiteindelijk werd het tóch nog billenknijpen voor de Arnhemmers. Diemers scoorde in de 68ste minuut de aansluitingstreffer, maar daarna kwam Emmen niet meer tot scoren.

Door de overwinning staat Vitesse nu elfde in de Eredivisie met elf punten.