Nieuws

Jansen vol vertrouwen: 'We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper'

Jansen vol vertrouwen: 'We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper'

07-10-2022 16:57 Laatste update: 17:17

Koploper AZ is dit seizoen nog ongeslagen en neemt het komend weekend op tegen FC Utrecht. Trainer Pascal Jansen stelt dat dit slechts het begin is en gaat in op de fitheid van sterspeler Jesper Karlsson.

AZ won donderdagavond in eigen huis van Apollon Limassol. Lang kunnen de Alkmaarders niet van de overwinning genieten, aangezien er komende zondag alweer een belangrijke wedstrijd op het programma staat. "We spelen zondagmiddag tegen FC Utrecht en dan maakt het allemaal niet meer uit. Ik zeg altijd: de waarheid ligt op het veld. We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper. Het voelt leuk en prettig, maar we beseffen wat we ervoor gedaan hebben om dit voor elkaar te krijgen en we beseffen als geen ander dat dit pas het begin is", vertelt Jansen op de persconferentie.

Jesper Karlsson liet donderdagavond weer zijn waarde zien voor AZ. De Zweed moest het doen met een invalbeurt, maar scoorde vlak voor tijd de winnende treffer. Of de aanvaller tegen Utrecht in de basis staat, laat Jansen in het midden. "Dat je al zo snel weer goed bent is bijzonder, maar voor Jesper is dat niet het geval gezien zijn trackrecord. We hebben in het verleden gezien wat hij kan bijdragen. Als we hem weer volledig fit krijgen, dan heb je er een topspeler bij. Een invalbeurt of een basisplaats is beiden een optie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!