Nieuws

Sampaoli daags na ontslag Lopetegui aangesteld als nieuwe trainer van Sevilla

Sampaoli daags na ontslag Lopetegui aangesteld als nieuwe trainer van Sevilla

06-10-2022 15:49 Laatste update: 15:53

Sevilla heeft Jorge Sampaoli aangesteld als nieuwe trainer. Daags na het ontslag van Julen Lopetegui neemt de Argentijn het stokje over bij de Spaanse club.

Het ontslag van Lopetegui hing al enige tijd in de lucht. Het officiële ontslag bleef lang uit aangezien Sevilla eerst een opvolger binnen wilde halen. Volgens Spaanse media sprak de ploeg al enige tijd met Sampaoli, die nu een contract voor twee jaar tekent in Spanje. Zijn aanstelling bij Sevilla betekent een terugkeer bij los Nerviónenses, aangezien de Argentijnse trainer in het seizoen 2016/17 ook al aan het roer stond bij Sevilla.

De 62-jarige Sampaoli zit al dertig jaar in het trainersvak. Na een carrière in zijn thuisland werd de Argentijn bondscoach van Chili. Na een avontuur in de Braziliaanse competitie streek de trainer afgelopen seizoen neer in Frankrijk bij Olympique Marseille. Sampaoli besloot in de zomer echter op te stappen, aangezien hij de Franse club niet ambitieus genoeg vond.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!