Nieuws

Taylor beleeft jaar van doorbraak: 'Hou mezelf voor dat ik altijd de beste ben'

Taylor beleeft jaar van doorbraak: 'Hou mezelf voor dat ik altijd de beste ben'

05-10-2022 11:38 Laatste update: 11:38

Kenneth Taylor beleeft dit seizoen zijn echte doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. De twintigjarige middenvelder is vaste basisspeler bij de Amsterdammers en maakte zelfs al zijn debuut voor het Nederlands elftal.

"Het gaat goed, dat is allemaal mooi, maar ik besef het nog niet echt", vertelt Taylor in gesprek met Trouw. "Familie en vrienden zeggen dat ik ervan moet genieten, maar ik vind dat gewoon lastig. Ik zit in het moment. Snapt u? Uiteindelijk is dit iets waar ik jarenlang voor gestreden heb. Al het harde werken dat niemand heeft gezien, wordt nu beloond."

"Ik denk dat voetbal gewoon heel veel met vertrouwen te maken heeft", vervolgt de middenvelder. "En daarmee bedoel ik niet het vertrouwen van anderen, maar het vertrouwen in jezelf. Ik probeer mezelf voor te houden dat ik altijd de beste ben. Dat spreek ik ook uit tegen iedereen. Natuurlijk maak ik daar een geintje van, maar ik merk wel dat dat belangrijk is. Voor mijzelf en mijn spel."

Taylor ging dinsdagavond hard onderuit met Ajax, dat met 1-6 verloor van Napoli. De jongeling was misschien wel de enige die een krappe voldoende scoorde in de afslachting. Zaterdag komt Taylor weer in actie met Ajax. Tegenstander is FC Volendam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!