Nieuws

'AZ kan wedijveren met de top van Nederland, dat weet ik zeker, is een realiteit'

'AZ kan wedijveren met de top van Nederland, dat weet ik zeker, is een realiteit'

04-10-2022 08:19 Laatste update: 09:53

Milos Kerkez heeft Owen Wijndal doen vergeten bij AZ. De Hongaar beleeft tot nu toe een uitstekend seizoen op de linksbackpositie en stelt dat AZ, dat momenteel koploper is, kan meestrijden om de landstitel. 

De linksback heeft een absolute topweek achter de rug: met de nationale ploeg van Hongarije werd Duitsland opzij gezet en in de Eredivisie pakte AZ de koppositie door met 4-1 van FC Groningen te winnen. "Het was een ongelooflijk mooi moment voor mij en mijn familie", zegt Kerkez over zijn debuut bij de nationale ploeg, opgetekend door De Telegraaf. "Ik bedoel: op achttienjarige leeftijd met een basisplaats debuteren voor je land en dan ook nog even van Duitsland winnen, ín Duitsland, het was het hoogtepunt uit mijn leven. For sure. Ik was zo dankbaar."

Ajax, PSV en Feyenoord verspeelden allemaal punten, terwijl AZ constant blijft presteren. Kerkez is ervan overtuigd dat de Alkmaarders een serieuze gooi naar de titel kunnen doen. "We hebben van Ajax gewonnen en ik ben er van overtuigd dat we met hen, maar ook met PSV en Feyenoord kunnen wedijveren. Dat is voor mij niet eens een vraag, het is gewoon de realiteit", stelt de Hongaar. AZ staat donderdag tegenover Apollon in de Conference League en is nog foutloos in de groepsfase. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!