Nieuws

'Broodnodige opknapbeurt De Kuip kost miljoenen, maar het geld ontbreekt'

'Broodnodige opknapbeurt De Kuip kost miljoenen, maar het geld ontbreekt'

02-10-2022 11:19 Laatste update: 14:03

Het stadion De Kuip is weer het onderwerp van gesprek in Rotterdam. Nadat er een streep werd gezet door de plannen voor een nieuw stadion werd duidelijk dat De Kuip een nodige opknapbeurt nodig heeft. Echter ontbreken de financiële middelen hiervoor.

Na de aanstelling van Dennis te Kloese als algemeen directeur werd duidelijk dat De Kuip ook de komende jaren de thuishaven van Feyenoord blijft. Echter is het stadion van Feyenoord flink verouderd. RTV Rijnmond heeft de huidige situatie duidelijk geschetst. 'Een officiële offerte is niet gemaakt, maar mensen met verstand van zaken hebben een indicatie gegeven van wat er nodig is in De Kuip. Op een aantal plekken kun je met goed fatsoen geen mensen meer ontvangen, is de conclusie. Het gaat dan onder meer over wc's, horecapunten en toegangspoorten. En er zijn plekken waar het beton opgeknapt moet worden.'

De kosten voor de opknapbeurt worden geschat tussen de tien en vijftien miljoen euro. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid van het stadion niet bij Feyenoord, maar bij Stadion Feyenoord. De financiële middelen van het stadion zijn dusdanig afwezig dat het benodigde bedrag niet opgehoest kan worden. Door de scheiding tussen het stadion en de club kan Feyenoord ook niet zomaar bijspringen om het bedrag op tafel te leggen. Door de problemen acht de lokale omroep de kans klein dat de problemen op korte termijn worden opgelost.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!