Nieuws

Schreuder blijft achter zijn keuzes staan: Dat heb ik weloverwogen gedaan

Schreuder blijft achter zijn keuzes staan: "Dat heb ik weloverwogen gedaan"

02-10-2022 10:55

Alfred Schreuder wil niet mee in de gedachten dat het puntverlies tegen Go Ahead Eagles te maken heeft met de vele wijzigingen in de basisopstelling. Volgens de Ajax-trainer deden Florian Grillitsch en Lucas Ocampos het naar behoren en hadden de Amsterdammers ook met deze elf moeten winnen.

"Je ziet natuurlijk wel dat de automatismen niet top waren", erkent Schreuder voor de camera van de NOS. "Na de interlands is het altijd moeilijker om in de wedstrijd te komen, dat zag je. Eigenlijk kreeg ik het gevoel dat we vlak voor rust beter in de wedstrijd kwamen en dat we de tweede helft heel goed begonnen, maar dat het daarna wat stroever werd", aldus de Ajax-trainer, die nog steeds achter al zijn keuzes staat. "Dat heb ik weloverwogen gedaan. Het is goed dat die jongens die nu gespeeld hebben minuten maken. Dat Brobbey, Grillitsch en Ocampos spelen is goed en belangrijk voor ons."

"Als je naar de uitslag kijkt, zou je heel makkelijk kunnen zeggen dat er te veel wisselingen waren. Maar ik vond niet dat het in de wedstrijd lag dat we hier gelijk zouden spelen", vervolgt Schreuder. "Florian Grillitsch probeerde in te vullen wat we van hem vroegen. Hij kwam steeds beter in de wedstrijd. Lucas Ocampos stond in het begin iets te laag. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam hij er beter in. Hij oogde energiek."