Nieuws

'De speelwijze en visie van Slot gaf voor mij de doorslag naar Feyenoord te gaan'

'De speelwijze en visie van Slot gaf voor mij de doorslag naar Feyenoord te gaan'

14-09-2022 11:35
1

Quinten Timber verruilde deze zomer FC Utrecht voor Feyenoord en dat komt voornamelijk door Arne Slot. De middenvelder is onder de indruk van de speelwijze en visie van de succesvolle trainer. 

In gesprek met Feyenoord Magazine spreekt Timber over zijn terugkeer naar Rotterdam en hoe dat herinneringen opriep. "Ik heb hier vroeger zes jaar lang bijna dagelijks rondgelopen. Toen we hierheen reden voor mijn contractondertekening, kwamen er herinneringen boven. Aan hoe ik als jong jongetje in het busje hierheen reed. Maar ook aan de Europese wedstrijden die ik hier heb gezien. De Kuip schudde letterlijk op zulke avonden.'

Timber stond in de belangstelling van veel clubs in de Eredivisie, maar zette uiteindelijk zijn handtekening bij Feyenoord. De middenvelder stelt dat Slot daar een groot aandeel in zijn keuze heeft gehad. "Vooral de speelwijze en de visie van de trainer. Het aanvallende en verzorgde voetbal, met veel druk op de bal en dynamiek op het middenveld – dat spreekt me aan. En het past ook bij mij. Daarnaast kan ik hier veel leren, met goede spelers en een goede staf om me heen."

Jeugdtrainer Leen Boer stelt dat Timber er van jongs af aan al stond in de grote wedstrijden. "Dat klopt, ja. Die extra druk en spanning bevielen me wel", stelt Timber. "Dat gevoel van: nu moeten we het laten zien. Ik heb uitdagingen nodig. Tegen mindere tegenstanders was ik soms nonchalant. Dat heb ik inmiddels afgeleerd. Ik weet dat ik elke wedstrijd alles moet geven, als ik écht beter wil worden", besluit Timber. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!