Nieuws

Van Nistelrooy telt zegeningen bij PSV: 'Ziet vanavond weer wat er kan gebeuren'

Van Nistelrooy telt zegeningen bij PSV: 'Ziet vanavond weer wat er kan gebeuren'

14 augustus - 09:25
0

PSV won ook zijn tweede duel in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles (2-5). Daarmee beleefden Ruud van Nistelrooy en co. een goede generale voor het treffen met Rangers FC in de play-offs van de Champions League.

"Op een moment of drie, vier na hadden we controle. We begonnen goed, de veldbezetting was herkenbaar en we kwamen tot kansen", aldus Van Nistelrooy na afloop van de wedstrijd, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. De trainer maakt duidelijk dat er van onderschatting geen sprake was tegen Go Ahead. "Eredivisie is nooit een 'walk in the park', zoals de Schotten zouden zeggen. Zomaar negentig minuten spelen, dat kan niet."

De trainer neemt de blessure van Richard Ledezma als voorbeeld. "Je ziet vanavond weer wat er kan gebeuren. Spelers kan iets overkomen.Een wedstrijd in de Eredivisie kan je niet 'even' spelen. Je moet het laten zien. Er is druk, altijd. Daarom heb ik ook meteen ja gezegd toen we de vraag kregen of we extra rust wilden, volgende week. Nu werken we naar dinsdag. Daarna hebben we een dag of zeven voor de volgende wedstrijd en dat is een luxe van jewelste. Even ademhalen."

Van Nistelrooy weigert de favorietenrol aan te nemen voor het treffen met Rangers. "Je hebt met de finalist van de Europa League te maken en je weet wat zij voor thuiswedstrijden kunnen spelen. Ik vind eerder dat wij niet de favoriet zijn."

De trainer gaat wel met vertrouwen het duel tegemoet en is blij met zijn selecitie. "We speelden weer in een iets andere samenstelling. Veel jongens hebben speelminuten kunnen maken. Met deze brede selectie trekken we het niveau omhoog. Het is mooi om te zien dat dat proces gaande is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie