Opinie

Forse kritiek daalt neer op Gakpo: 'Hij kwam niet eens een lantaarnpaal voorbij'

Forse kritiek daalt neer op Gakpo: 'Hij kwam niet eens een lantaarnpaal voorbij'

10-08-2022 09:59

Kenneth Perez was niet bepaald onder de indruk van de wedstrijd die Cody Gakpo tegen AS Monaco (3-2 zege) op de mat legde. Daarnaast was de Deense analist wel te spreken over één specifieke invaller aan de PSV-zijde.

Gakpo viel vooral op door ongelukkig acties, veelvuldig balverlies en zijn aandeel in de 2-1 van AS Monaco. "Vandaag waren het jongens die normaal niet de kar trekken die echt hebben gevochten, alles hebben gegeven, maar het voetbal was niet goed", brandt Perez los bij ESPN. "Gakpo is een jongen die daar eigenlijk voor is, die PSV eigenlijk bij de hand had moeten nemen, maar hij was misschien wel de slechtste van allemaal. Hij kwam echt geen lantaarnpaal voorbij, hij heeft totaal geen waarde gehad."

Wie wel indruk maakte op de oud-voetballer was Erick Guitérrez. "Guti viel echt héél goed in." Via de late gelijkmaker van de Mexicaan dwong PSV een verlenging af. Daarin stond een andere speler op. "Luuk de Jong kreeg aanvankelijk eigenlijk ook geen poot aan de grond, die maakt dan de 3-2. Dit betekent veel voor Luuk de Jong, omdat hij hier belangrijk is. Hij is hier echt het boegbeeld en de aanvoerder. Bij die andere clubs kwam hij er alleen in als het moeilijk werd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!