Nieuws

Fraser benoemt routinier Viergever definitief tot aanvoerder van FC Utrecht

Fraser benoemt routinier Viergever definitief tot aanvoerder van FC Utrecht

04-08-2022 15:15

Nick Viergever wordt de nieuwe aanvoerder van FC Utrecht, melden de Domstedelingen. De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV volgt hiermee de gestopte Willem Janssen op.

Janssen besloot aan het eind van vorig seizoen een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan. Het clubicoon van Utrecht besloot zijn carrière te vervolgen bij VVV-Venlo als technisch manager. Aangezien Janssen zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, moesten de Domstedelingen op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Trainer Henk Fraser heeft uiteindelijk besloten om de ervaren Viergever de aanvoerdersband te geven, meldt Utrecht via zijn officiële kanalen.

Viergever maakte deze zomer de overstap van het Duitse Greuther Fürth naar Utrecht. De centrale verdediger heeft als profvoetballer al meer dan 450 wedstrijden achter zijn naam staan. Daarnaast is hij drievoudig Oranje-international en stond de 33-jarige linkspoot in Nederland onder contract bij Ajax en PSV. Hierdoor lijkt Viergever de geschikte kandidaat om het stokje over te nemen van de vertrokken Janssen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!