Nieuws

 'Ajax heeft Belgische Juventus-verdediger De Winter (19) op de korrel'

'Ajax heeft Belgische Juventus-verdediger De Winter (19) op de korrel'

12-11-2021 15:19

Ajax toont interesse in Koni de Winter, speler van Juventus O23. De voorbije tijd hebben de Amsterdammers hem intensief gescout. Van concrete belangstelling is echter nog geen sprake.

Dat meldt VoetbalPrimeur. De Winter speelt zijn wedstrijden in het beloftenteam van Juventus, waar hij voornamelijk wordt ingezet als rechtsback of centrumverdediger. Ajax wil dolgraag in zee met de jeugdexponent, al zijn er meerdere clubs in de race voor zijn handtekening. Juventus wil hem het liefst behouden in Turijn.

De Winter speelt sinds 2017 voor Juventus, alvorens hij werd opgeleid door Lierse SK en Zulte Waregem. Tot een officieel debuut onder Massimiliano Allegri is het nog niet gekomen, al zat hij al wel een aantal keren bij de wedstrijdselectie van De Oude Dame. Afgelopen zomer probeerde Club Brugge hem over te nemen, maar de club van onder meer Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer slaagde daar niet in.

Wellicht is De Winter dé tip van Matthijs de Ligt. Bij zijn Ajax-afscheid, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, liet Marc Overmars doorschemeren dat hij een tip van De Ligt zou volgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!