Wiegman bereikt finale met Lionesses na overtuigende overwinning op Zweden

26-07-2022 22:55

Sarina Wiegman heeft met de Engelse vrouwen de finale van het EK bereikt. De Lionesses wisten overtuigend met 4-0 te winnen van Zweden, waardoor de Nederlandse coach nog steeds kans maakt op titelprolongatie.

Engeland bleek op Bramall Lane een maatje te groot voor Zweden. Wiegman begon voor de vijfde wedstrijd op rij met dezelfde elf namen in de basisopstelling en dat bleek een goede keuze te zijn van de Nederlandse trainer. In de openingsfase van het duel kwam Zweden bijna op voorsprong via Stina Blackstenius, maar ze raakte het aluminium. Tien minuten voor rust was Engeland via Beth Mead wel trefzeker: 1-0. De Engelse tekende alweer voor haar zesde goal dit toernooi.

In de tweede helft bouwde de ploeg van Wiegman de voorsprong uit. Lucy Bronze kopte vroeg in de tweede helft de 2-0 tegen de touwen uit een corner. Twintig minuten voor tijd trakteerde Alessia Russo de aanwezige supporters op een wereldgoal, de invaller scoorde met een heerlijke hakbal: 3-0. Fran Kirby schoot de eindstand op het scorebord na een fout van de keepster van Zweden.

Wiegman speelt zondag op Wembley de finale van het EK. De winnaar van de halve finale tussen Frankrijk en Duitsland wordt de tegenstander van Engeland.