Trefzekere Dessers ziet Club Brugge in slotfase overwinning binnenslepen

24-07-2022 16:06 Laatste update: 16:12

Club Brugge heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023 winnend afgesloten. De regerend landskampioen versloeg KRC Genk in een doelpuntrijk duel met 3-2.

Cyriel Dessers verscheen evenals Ruud Vormer en Noa Lang aan de aftrap van het duel. Brugge begon sterk aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De regerend landskampioen kwam in de 22e minuut via Andreas Skov Olsen op een 1-0 voorsprong. De Deense middenvelder schoot de bal met een heerlijk afstandschot tegen de touwen. Nog geen tien minuten later lag de bal in het andere net. Niemand minder dan Dessers schoot na een goede voorzet van dichtbij raak, waardoor de ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

De tweede helft leverde nog meer spektakel op dan de eerste helft. Twee minuten na rust schoot ex-Willem II speler Mike Trésor de bal feilloos in de linkerhoek, waardoor Genk op een 1-2 voorsprong kwam. Na een uur spelen deed Brugge alweer iets terug. Hans Vanaken nam de bal in het zestienmetergebied van Genk aan op de borst en schoot het speeltuig ietwat gelukkig tegen de touwen. In de extra tijd kreeg Brugge een penalty. Cyle Larin ging achter de bal staan, maar raakte het aluminium. Skov Olsen anticipeerde snel, waardoor hij vanuit de rebound scoorde: 3-2. Dat bleek direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn.