Nieuws

'Frankrijk heeft het lastig tijdens toernooien, wij hebben betere ervaringen'

'Frankrijk heeft het lastig tijdens toernooien, wij hebben betere ervaringen'

23-07-2022 07:58 Laatste update: 08:00

De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdagavond op tegen Frankrijk in de kwartfinale van het EK. Een hoop van de speelsters zijn door hun clubcarrière wat nauwer verwant met de Fransen. Zo ook Damaris Egurrola, die wel weet hoe het team van Les Bleus in elkaar steekt.

Egurrola heeft zelf nog nooit tegen Frankrijk gespeeld, maar dat ze een echte kenner van het ploeg is komt door haar carrière bij Lyon. “Frankrijk is vooral sterk in de omschakeling. Ze hebben goede buitenspelers met een gevaarlijke voorzet”, aldus Egurrola in gesprek met De Telegraaf, die het vooral heeft over haar ploeggenote Delphine Cascarino en Kadidiatou Diano.

Naast de aanval wijst de Groningse met een vleugje Spanje nog een ander punt aan waar de Leeuwinnen voor moeten waken: Wendie Renard. De aanvoerder van Frankrijk staat geposteerd in het hart van de verdediging, maar is met haar 164 doelpunten op het hoogste niveau ook in aanvallend opzicht belangrijk. “Ze is een speciale voetballer. Met haar lengte (1,87, red.) is ze levensgevaarlijk bij dodespelsituaties en bovendien maakt ze in het veld vrijwel altijd de juiste keuzes. Maar Daniëlle en ik kennen haar goed en kunnen haar een beetje inschatten. Dat kan van pas komen.”

Toch denkt Egurrola dat er wel degelijk iets te halen valt tegen de Françaises. Op toernooien laten ze namelijk vaak te wensen over is in het verleden gebleken. “Frankrijk heeft het vaak lastig tijdens grote toernooien. Onze ploeg heeft wat dat betreft betere ervaringen. Dat moeten we in ons voordeel gebruiken.”

Of de 22-jarige middenvelder in actie komt tegen het land waar ze zoveel affiniteit mee heeft, is nog maar de vraag. Tegen Portugal mocht Egurrola het vanaf de aftrap doen en had ze met een doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning (3-2), maar de kans is zeer groot dat de uit quarantaine teruggekeerde Jackie Groenen haar plek op het middenveld terug heeft. Net als tegen Zwitserland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!