Transfernieuws

Barça maakt terugkeer Xavi officieel: 'Jullie zijn mijn fans, ik kom naar huis'

Barça maakt terugkeer Xavi officieel: 'Jullie zijn mijn fans, ik kom naar huis'

06-11-2021 09:12

Nu is het echt officieel: Xavi wordt de opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Spaanse grootmacht maakt de terugkeer van de voormalig middenvelder met een mooi video bekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag maakt Barcelona bekend dat Xavi een contract heeft getekend tot de zomer van 2024. Hij wordt maandag officieel gepresenteerd. De 133-voudig Spaans international keert daarmee terug op vertrouwde grond. Hij won met Barcelona onder meer acht keer de Primera División en vier keer de Champions League.

Xavi, een Barcelona-legende, speelde van 1998 tot en met 2015 voor de club. Hij sloot zijn actieve carrière af bij Al-Sadd in Qatar, dat hem in 2019 meteen de kans gaf als trainer. Xavi wist de ploeg naar zeven prijzen te coachen. Xavi betaalt naar verluidt zelf 2,5 miljoen euro van zijn afkoopsom van 5 miljoen. "Het was geen vaarwel, het was een 'tot snel'. Camp Nou was altijd mijn thuis. Jullie zijn mijn fans, mijn mensen, de club waarvan ik het meeste houd. En nu kom ik naar huis", zo laat Xavi in de video weten.

Xavi speelde in het verleden nog samen met Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba en Marc-André ter Stegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!