Wedstrijdverslag

Wiegman wint met Engeland openingsduel vrouwen EK op uitverkocht (!) Old Trafford

Wiegman wint met Engeland openingsduel vrouwen EK op uitverkocht (!) Old Trafford

06-07-2022 22:51 Laatste update: 22:52

Engeland heeft het EK vrouwenvoetbal afgetrapt met een overwinning op Oostenrijk. Op een uitverkocht (!) Old Trafford won de ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman met 1-0. De topfavoriet hadden het verrassend lastig tegen de stugge bezoekers uit het Alpenland.

Engeland geldt als één van de favorieten voor de EK-eindzege en begon het toernooi dus goed. In aanloop naar het toernooi haalden de dames van Wiegman ongekend hard uit tegen de Oranje Leeuwinnen: pas bij 5-1 stokte op 24 juni de teller.

Zoals verwacht waren de Engelsen vanaf meet af aan de bovenliggende partij. Uiteindelijk was het Beth Mead die Old Trafford in extase bracht. De aanvalster van Arsenal werd goed vrijgespeeld en stiftte het leder over doelvrouw Manuela Zinsberger. De VAR moest nog kijken of de bal de lijn was, maar oordeelde dat dit het geval was: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Oostenrijk steeds beter in het duel.

Moeizame overwinning Engeland

Onder het toeziend oog van onder meer David De Gea en Harry Maguire werd er voor de theepauze niet meer gescoord. In de tweede helft drong Oostenrijk aan, maar bleef Engeland overeind. Meerdere kansen bleven onbenut, waar Alessia Russo namens Engeland de uitgelezen kans op de 2-0 liet liggen. In de slotfase was het overleven voor de dames van Wiegman, maar de zege werd over de streep getrokken.

Daardoor begint Engeland dankzij de minimale overwinning goed aan het EK. De andere twee landen in groep A zijn Noord-Ierland en Noorwegen. De Oranje Leeuwinnen komen zaterdag voor het eerst in actie: om 21.00 uur is Zweden (de nummer twee van de wereldranglijst) de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!