Nieuws

Dit is waar de overleden Bernd Hölzenbein in Nederland om bekend stond

Dit is waar de overleden Bernd Hölzenbein in Nederland om bekend stond

16 april - 17:13 Laatste update: 17:13

Op 16 april 2024 overleed Bernd Hölzenbein, een naam die in Nederland vooral bekend is vanwege zijn betrokkenheid bij één van de meest besproken momenten in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Geboren op 9 maart 1945 in Frankfurt am Main, Duitsland, verwierf Hölzenbein faam als vleugelspeler en werd hij een sleutelfiguur in het Duitse voetbal van de jaren zeventig.

Hölzenbeins clubcarrière was indrukwekkend, vooral bij Eintracht Frankfurt, waar hij in 420 wedstrijden maar liefst 160 keer het net vond. Zijn vaardigheden op de flanken waren niet alleen een zegen voor zijn club, maar ook voor het nationale elftal van West-Duitsland.

Zijn meest beruchte moment op het internationale toneel kwam tijdens de finale van het WK van 1974 tegen Nederland. Hölzenbeins val in het strafschopgebied na een duel met Wim Jansen leidde tot een controversiële penalty, die door Paul Breitner werd benut. Dit moment is cruciaal gebleken in de wedstrijd en heeft in Nederland tot veel discussie geleid. Het was een keerpunt dat West-Duitsland hielp de wereldtitel binnen te halen met een 2-1 overwinning.

Na zijn actieve carrière zette Hölzenbein zijn kennis en ervaring in binnen het voetbalmanagement en als coach, waarbij hij jonge spelers hielp zich te ontwikkelen. Zijn inzicht en tactisch vermogen maakten hem tot een gerespecteerd figuur in de voetbalgemeenschap. Het overlijden van Bernd Hölzenbein heeft ook in Nederland aandacht gekregen. Zijn bijdragen aan het voetbal en zijn indrukwekkende carrière worden wereldwijd erkend en gewaardeerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!