Nieuws

Deze Franse topspeler (27) is voor het eerst in zijn carrière geen landskampioen

Deze Franse topspeler (27) is voor het eerst in zijn carrière geen landskampioen

16 april - 13:30

Duitsland heeft met Bayer Leverkusen voor het eerst sinds 2012 een andere kampioen dan Bayern München. Voor Der Rekordmeister is er dus een einde gekomen aan de jarenlange dominantie in de Bundesliga. Voor één speler bij de club uit Beieren betekent dit ook dat hij voor het eerst in zijn carrière een seizoen afsluit zonder landstitel. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies welke voetballer dit is.

Kingsley Coman

Kingsley Coman had tot dit seizoen de unieke prestatie om ieder seizoen af te sluiten met een landstitel. Coman debuteerde in 2012/13 voor Paris Saint-Germain en de vleugelspeler wist met de Parijzenaars in 2013 en 2014 de landstitel te pakken. In 2014 liet de Fransman Parijs achter zich en vertrok transfervrij naar Juventus. Bij de club uit Turijn pakte Coman in 2015 de landstitel om vervolgens op huurbasis te vertrekken naar Bayern München. In 2017 namen de Zuid-Duitsers de aanvaller definitief over.

In Duitsland werd Coman vervolgens kampioen van 2016 tot 2023, wat op een totaal van acht landstitels komt met Bayern München. Daarnaast was de Fransman in het coronajaar 2020 beslissend in de finale van de Champions League door de winnende goal te maken tegen zijn oud-werkgever Paris Saint-Germain. Mede hierdoor wonnen de Duitsers voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de treble. Nu Der Rekordmeister dit seizoen dus de landstitel definitief is kwijtgeraakt aan Bayer Leverkusen, betekent dit dat er een einde is gekomen aan een unieke reeks voor de Franse international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!