Nieuws

Titel zonder beker: wanneer krijgt Leverkusen de Bundesliga-schaal overhandigd?

Titel zonder beker: wanneer krijgt Leverkusen de Bundesliga-schaal overhandigd?

15 april - 11:22 Laatste update: 27 april - 21:00

Bayer Leverkusen vierde vorige week zondag de eerste landstitel in de 120-jarige clubgeschiedenis. Eén probleem, de kampioensschaal ontbrak nog, want die wordt pas later uitgereikt. VoetbalNieuws vertelt je wanneer Leverkusen wederom feest gaat vieren.

Leverkusen bekroonde vorige week zondag een fantastisch seizoen. Door de 5-0 overwinning op Werder Bremen werd de voorsprong op Bayern München onoverbrugbaar en kon het feest gevierd worden. Zonder schaal nog, want die ceremonie vindt pas later plaats.

Wanneer krijgt Leverkusen de Schaal uitgereikt?

Traditiegetrouw krijgt de kampioen van Duitsland pas op de laatste speeldag de kampioensschaal overhandigd. De 34e speelronde wordt op 18 mei gespeeld, dus op die dag zal men in Leverkusen nogmaals feest vieren.

Of alle spelers mee feesten is nog de vraag. Een week later wordt de finale van de DFB Pokal gespeeld en tussendoor kan Leverkusen op 22 mei nog de finale van de Europa League behalen. Daarnaast is er nog geen feestlocatie gevonden in de Duitse stad. Dit komt omdat het stadhuis van Leverkusen geen balkon heeft en er geen feest gevierd kan worden naast het stadion. "We hebben nauw contact met de club en proberen alles goed te plannen", vertelde burgemeester Richrath onlangs in de Duitse media. "Ik ben er zeker van dat we een goed evenement zullen organiseren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!