Nieuws

Xavi-opvolger in beeld: deze Mexicaan staat komend seizoen aan het roer in Catalonië

Xavi-opvolger in beeld: deze Mexicaan staat komend seizoen aan het roer in Catalonië

15 april - 09:21

Xavi Hernández is bezig aan zijn laatste maanden bij FC Barcelona. De Spanjaard gaf aan te vertrekken en de Spaanse media weten wie zijn opvolger gaat worden. VoetbalNieuws vertelt het je.

Xavi gaf in januari aan te vertrekken. Sportief ging het minder met de Catalanen en de druk op de Spanjaard nam toe. Sindsdien gaat het echter zeer goed met Barcelona en werd er zelfs geen wedstrijd meer verloren.

Wie wordt de opvolger van Xavi bij Barcelona?

Diario Sport weet het zeker. Ondanks meerdere smeekbedes van de clubleiding gaat Xavi definitief afscheid nemen van Barcelona. Zijn opvolger is echter geen onbekende. Voormalig Barça-speler en Barça B-trainer Rafael Márquez wordt de opvolger van Xavi. De oud-verdediger ligt binnen de club erg goed en binnen de Catalaanse club wordt hij klaar geacht voor de volgende stap.

Namens Barcelona deed Deco de gesprekken met de beoogde opvolgers. Onder andere Hansi Flick, Roberto De Zerbi en Luis Enrique passeerden de revue, maar voor de trainer van Brighton & Hove Albion en voormalig Barcelona-trainer Enrique moest een te grove transfersom op tafel komen om hen los te wrikken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!