Nieuws

Nog vier clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

Nog vier clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

18 april - 09:15 Laatste update: 17 april - 13:05

De Champions League zit in zijn beslissende fase en nog vier teams zijn over. Borussia DortmundPSG, Real Madrid en Bayern München wisten zich te plaatsten voor de halve finales van de Champions League en strijden nog voor de 'cup met de grote oren'. Wat is het resterende programma van de Champions League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Het was op dinsdagavond wederom smullen en het ene na het andere doelpunt was te bewonderen. PSG voltooide een schitterende comeback en won met 1-4 op bezoek bij FC Barcelona. Kylian Mbappé werd de grote man met twee doelpunten, maar Barça moest bijna de gehele wedstrijd spelen met tien man na een vroege rode kaart voor Ronald Araújo. In Dortmund was het ook een doelpuntenfestijn. Die Borussen scoorden vier keer en Atlético Madrid twee keer. Daarmee won Borussia Dortmund over twee wedstrijden met 5-4 en werd het ticket naar de halve finale geboekt.

In Engeland stond de return tussen Manchester city en Real Madrid op het programma. Na het eerdere knotsgekke duel in de Spaanse hoofdstad dat in 3-3 eindige, moesten strafschoppen tijdens de tweede ontmoeting (1-1) uiteindelijk uit gaan maken wie er naar de halve finales gingen. Real schoot de meeste strafschoppen raak en maakt zo nog kans om het miljardenbal voor de vijftiende keer te veroveren. In de halve finale moet het dan wel zien af te rekenen met Bayern München, dat in de return met 1-0 te sterk was voor Arsenal. De eerdere ontmoeting in Noord-Londen eindigde nog in een 2-2-gelijkspel.

Hoe ziet het resterende programma van de Champions League er uit?

Dinsdag 30 april:
21.00 uur: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Woensdag 1 mei:
21.00 uur: Bayern München - Real Madrid

Dinsdag 7 mei:
21.00 uur: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund

Woensdag 8 mei:
21.00 uur: Real Madrid - Bayern München

Wanneer is de finale van de Champions League?

Op zaterdag 1 juni zullen de twee winnaars van de halve finales tegenover elkaar staan op Wembley. Het nationale stadion van Engeland is de thuisbasis geweest van de meeste Europese finales en de laatste keer dat het stadion gebruikt werd voor een Champions League finale was in 2013. Toen stonden Borussia Dortmund en Bayern München tegenover elkaar en scoorde Arjen Robben de winnende treffer. Een rematch op het heilige gras in London staat dus nog altijd op de kaart. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!