Nieuws

Nog drie clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

Nog drie clubs over: wat is het resterende programma van de Champions League?

8 mei - 07:40 Laatste update: 07:40

De Champions League zit in zijn beslissende fase en nog drie teams zijn over. Borussia Dortmund, Real Madrid en Bayern München wisten strijden nog voor de 'cup met de grote oren'. Wat is het resterende programma van de Champions League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Borussia Dortmund is de eerste finalist van de Champions League in het seizoen 2023/2024. In een volgepakt Parc des Princes waren zij PSG met 0-1 de baas. Mats Hummels kopte uit een corner binnen en daarmee werd de voorsprong over twee wedstrijden verdubbelt naar twee. De tegenstander op Wembley gaat Real Madrid of Bayern München worden. In de heenwedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en pronkte uiteindelijk een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Er moet ditmaal een winnaar komen in Spanje om te bepalen wie Borussia Dortmund in de finale treft.

Hoe ziet het resterende programma van de Champions League er uit?

Woensdag 8 mei:
21.00 uur: Real Madrid - Bayern München

Wanneer is de finale van de Champions League?

Op zaterdag 1 juni zullen de twee winnaars van de halve finales tegenover elkaar staan op Wembley. Het nationale stadion van Engeland is de thuisbasis geweest van de meeste Europese finales en de laatste keer dat het stadion gebruikt werd voor een Champions League finale was in 2013. Toen stonden Borussia Dortmund en Bayern München tegenover elkaar en scoorde Arjen Robben de winnende treffer. Een rematch op het heilige gras in London staat dus nog altijd op de kaart.