Nieuws

Dit is de duurste basisopstelling in de historie van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is de duurste basisopstelling in de historie van de Keuken Kampioen Divisie

8 april - 22:08 Laatste update: 22:08

De Keuken Kampioen Divisie heeft in het verleden veel grote talenten de stap zien maken naar topclubs in Europa. Sinds er ook belofteteams uit mogen komen in de competitie zijn er op sommige momenten spelers met een hoge marktwaarde terug te vinden. Wat is de duurste basisopstelling in de historie van de Keuken Kampioen Divisie? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Sinds het seizoen 2013/2014 komen er belofteteams uit in de Nederlandse voetbalpiramide. Clubs die met hun talenten kennis laten maken met betaald voetbal zijn onder meer Ajax, Utrecht, AZ en PSV. Toch kan het op veel kritiek rekenen van onder andere de supporters van de andere Keuken Kampioen clubs. Zij vinden het niet eerlijk dat de belofte elftallen gebruik kunnen maken van spelers van het eerste elftal.

Duurste basisopstelling in de historie van de KKD

De duurste basisopstelling van een KKD-team komt van Jong Ajax tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd werd gespeeld in het seizoen 2021/2022, waarbij de club uit Rotterdam de Amsterdammers wist op te rollen met een 6-2 overwinning. Bij de ploeg was toenmalig trainer John Heitinga kwam onder meer spelers als Mohammed Kudus, Mohamed Daramy en Kenneth Taylor maakte deel uit van de basisopstelling. De waarde van de basisopstelling was toentertijd maar liefst 35,25 miljoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!