Nieuws

Dit zegt amateurvoetballer Van Duijn over zijn overstap naar AZ volgend seizoen

Dit zegt amateurvoetballer Van Duijn over zijn overstap naar AZ volgend seizoen

28 maart - 09:10

Sem van Duijn staat te popelen om volgend jaar aan te sluiten bij AZ. De amateurvoetballer maakt de stap van Quick Boys naar de Alkmaarders, maar zal niet aansluiten bij het eerste elftal. Wat zegt de aanvaller zelf over zijn transfer? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

'Het is mooi natuurlijk. Het is toch een droom die uitkomt', zegt Van Duijn in een interview voor de camera's van ESPN. Afgelopen bekerseizoen was de aanvaller één van de smaakmakers van stuntploeg Quick Boys. Uiteindelijk strandde de amateurs in de achtste finales, maar Van Duijn scoorde driemaal in drie wedstrijden van het hoofdtoernooi. Eén van zijn doelpunten scoorde hij ook tegen zijn nieuwe werkgever.

Hoewel de overstap van Quick Boys naar AZ een grote lijkt, laten de Alkmaarders hem bij Jong AZ starten. 'Het plan is om te beginnen bij Jong AZ en om daar te trainen en mezelf daar te ontwikkelen. Ik wil graag zoveel mogelijk spelen, maar ik ben vooral bezig met mezelf te laten zien en dan moet het vanzelf gaan.'

Vertrouwen heeft Van Duijn dus zeker, maar echt vertrekken bij zijn huidige club zal hij niet. De gehele familie Van Duijn is nauw betrokken bij de Blauw Witte Narren en dus zal hij nooit ver weg zijn. 'Natuurlijk moeten we dan misschien wel trainen. Ik weet het programma nog niet, maar als ik de tijd heb en er staat niks op de planning om drie uur, dan ben ik hier altijd aanwezig. Misschien ook wel bij de uitwedstrijden. Ik wil eigenlijk niks missen van deze club. Al mijn vrienden en familie zijn hier, dus echt weg kom ik hier denk ik niet.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!