Nieuws

Ajax heeft jongste elftal van de Eredivisie en op zes na jongste team van Europa

Ajax heeft jongste elftal van de Eredivisie en op zes na jongste team van Europa

28 maart - 07:40 Laatste update: 07:40
1

Dat het Ajax van dit seizoen piepjong oogt staat vast, maar statistieken wijzen nu uit dat dit ook zo is. Volgens onderzoek van Voetbal International hebben de Amsterdammers het jongste elftal van de Eredivisie en zijn er slechts zes clubs in Europa die dit seizoen een nog jonger team het veld insturen.

Eredivisie

Ajax heeft deze voetbaljaargang verreweg het jongste elftal van de Eredivisie. De gemiddelde leeftijd van alle spelers die dit seizoen op het veld stonden is 22.7 jaar oud. De vier achtervolgers in dit leeftijdklassement zijn Excelsior, FC Volendam, Feyenoord en AZ. De vier clubs hebben een gemiddelde leeftijd van respectievelijk 23.5, 23.7, 24.3 en 24.7 jaar oud.

Ook elders in Europa is Ajax piepjong

Naast dat Ajax het jongste elftal van de Eredivisie heeft, uit zich dat ook in vergelijking met de rest van Europa. Slechts zes clubs stellen dit seizoen gemiddeld een nog jonger elftal op. Eén van die clubs is Red Bull Salzburg. De overige vijf clubs komen ook uit Oost-Europa. Dat zijn FK Minsk (Wit-Rusland), Energetik (Slovenië), Rukh Lviv (Oekraïne), MSK Zilina (Slowakije), en Vozdovac (Servië).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!