Reactie

Dit zegt bondscoach Lionel Scaloni over het debuut van Benítez voor Argentinië

27 maart - 21:23

PSV-keeper Walter Benítez beleefde dinsdagnacht een uitstekend debuut bij het Argentijnse elftal. De regerend wereldkampioen versloeg Costa Rica in een vriendschappelijk duel met 3-1, waarna bondscoach Lionel Scaloni Benítez prees.

"Hij speelde een goede wedstrijd", aldus de oefenmeester na afloop, die Benítez zijn eerste minuten in het nationale elftal gunde. "Het is nooit makkelijk met het Argentijnse shirt om de schouders." Benítez, sinds maart 2023 bij de selectie van Argentinië, heeft zich snel opgewerkt tot een vaste waarde binnen het team.

Na zijn overstap van Nice naar Eindhoven in 2022, heeft Benítez zich als eerste keeper bewezen, met 81 wedstrijden voor de Eredivisie-koploper op zijn naam. Argentinië toonde karakter door een achterstand om te zetten in een overwinning, dankzij treffers van Ángel Di María, Alexis Mac Allister en Lautaro Martínez na rust. Lionel Messi deed niet mee.

"Ik ben blij voor Walter", vervolgde Scaloni. "Niets in de voetbalwereld is onmogelijk. Hij is hier vandaag (dinsdag, red.), bewijzend dat hij het Argentijnse shirt met trots draagt."

Benítez keert deze week terug bij PSV. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma, die om 16.30 uur begint. VoetbalNieuws.nl zal daar live verslag van doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.