Nieuws

Waar blijft het rapport van het onderzoek naar Mislintat en zijn Ajax-transfers?

Waar blijft het rapport van het onderzoek naar Mislintat en zijn Ajax-transfers?

27 maart - 14:56

Al meer dan een halfjaar loopt er een onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat in zijn tijd bij Ajax. Waar blijven de resultaten van dit onderzoek? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

Nog voordat toenmalig directeur voetbalzaken zijn biezen moest pakken bij Ajax werd er een onderzoek gestart door de raad van commissarissen over de transfers die Mislintat deed bij Ajax. De vraag die centraal staat is: werd er met opzet te veel betaald voor nieuwe spelers? En zo ja, wie profiteerde daarvan?

'Keer op keer is bezworen dat het onderzoek bijna is afgerond', valt er te lezen in Het Parool. In eerste instantie zou het volgens Michael van Praag, de toen net aangetreden voorzitter van de RvC, voor de jaarwisseling duidelijk worden. Niet veel later, vlak voor de jaarwisseling, werd dat uitgesteld voor Van Praag. "Binnen twee maanden willen we horen of het hom of kuit is", klonk het. Inmiddels is er nog steeds geen rapport naar buiten gekomen.

Wanneer wordt het rapport van het Mislintat-onderzoek naar buiten gebracht?

Het Parool schrijft dat ingewijden verzekeren dat de bekendmaking 'een kwestie van dagen of weken' is. "De rvc beschikt al over het rapport." Het is onbekend wat de Amsterdammers naar buiten gaan brengen over het onderzoek. De rvc is 'in de laatste fase van conclusies trekken'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!