Nieuws

Afwezigen bij Oranje: deze spelers doen niet mee tegen Duitsland

Afwezigen bij Oranje: deze spelers doen niet mee tegen Duitsland

22 maart - 09:35 Laatste update: 25 maart - 10:23

Oranje-bondscoach Ronald Koeman en Oranje waren druk aan het voorbereiden voor de duels tegen Schotland en Duitsland toen het een aantal spelers zag wegvallen. 26 spelers maakten deze interlandperiode deel uit van het Nederlands elftal, maar wegens blessures moest Koeman puzzelen. Zo moesten er nog eens vier spelers vroegtijdig afhaken. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie dat zijn.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is er helaas niet bij als Oranje op vrijdag 22 maart thuis speelt tegen Schotland en de dinsdag erna op bezoek gaat bij de Duitsers. De middenvelder van FC Barcelona liep op 3 maart een verstuiking aan zijn enkel op, waardoor al gauw duidelijk werd dat hij de twee duels met Oranje aan zich voorbij moest laten gaan. Dat blijkt dus ook het geval te zijn. Een fitte Frenkie had anders uiteraard sowieso bij de selectie gezeten.

Brian Brobbey

Maandagmiddag werd bekend dat ook Brian Brobbey zich heeft afgemeld voor de interlandperiode met Oranje. De spits van Ajax raakte de zondag daarvoor in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (2-2) geblesseerd aan zijn hamstring. Koeman roept geen vervanger op, waardoor er voor het eerst sinds 1995 geen enkele Ajacied bij het Nederlands elftal zit.

Joshua Zirkzee

Ook Joshua Zirkzee konden we vooraf al wegstrepen. De spits van Bologna debuteerde weliswaar in de voorselectie, maar is net als De Jong geblesseerd. Zirkzee is sinds het duel met Internazionale geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor zijn mogelijke debuut voor Oranje moet worden uitgesteld. Koeman kan hem daardoor niet in actie zien. Wat betekent dat voor de definitieve selectie voor het EK, dat in juni begint?

Micky van de Ven

De centrumverdediger van Tottenham Hotspur behoort niet tot de 26 spelers die Koeman meeneemt tegen Schotland en Duitsland. De bondscoach heeft keuzes te over in de defensie. Namen als Virgil van Dijk en Nathan Aké schrijft hij zonder erover na te denken op. Bij die van Van de Ven, die na zijn transfer naar de Premier League een uitstekende indruk maakt, was dat dus wel het geval. Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij hebben de voorkeur gekregen. Echter is de laatstgenoemde ook in de lappenmand terrecht gekomen.

Quilindschy Hartman

Het eerste slechte nieuws richting Schotland voor bondscoach Koeman was de blessure van Hartman. De linksachter van Feyenoord is niet fit genoeg voor het treffen met Schotland en moet die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hoewel de blessure van de Feyenoorder erger was geworden was er in eerste instantie geen noodzaak om Hartman terug naar Feyenoord te sturen. Uiteindelijk bleek het kwetsuuur toch iets ernstiger en dus vertrok hij uit Zeist.

Stefan de Vrij

Niet veel later kwam daar ook de blessure van De Vrij bij. Eerder viel Van de Ven al voor lange tijd weg, maar ook de centrale verdediger van Inter is geblesseerd geraakt. Tijdens de afsluitende training ging het in tegenstelling tot Hartman mis voor De Vrij. Hij liep een nog onbekende blessure op en niet veel later bevestigde de Nederlandse voetbalbond dat beide heren huiswaarts waren gekeerd.

Teun Koopmeiners

Koopmeiners was er nog bij tegen Schotland en mocht in de slotfase nog invallen. Echter liep de middenvelder een blessure op en trainde de volgende dag al niet mee met Oranje. Maandagochtend werd bekend dat ook Koopmeiners moest afhaken en terug zou keren naar zijn club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!