Reactie

Waarom Hato naar eigen zeggen ondanks alle 'aandacht' langer bij Ajax blijft

Waarom Hato naar eigen zeggen ondanks alle 'aandacht' langer bij Ajax blijft

12 maart - 19:22

Jorrel Hato is in de wolken met zijn nieuwe contract bij Ajax. De zeventienjarige is zich bewust van de aandacht van grote clubs, maar vindt zelf dat het nog wel even goed is om bij Ajax te blijven, zo vertelt hij in gesprek met de clubkanalen.

Dat Ajax en Hato langer met elkaar door zouden gaan was al wat langer bekend, maar dinsdag dit wereldkundig gemaakt. 'De wereld aan je voeten', zo luidt de begeleidende tekst bij het aankondigingsfilmpje. Het is iets waar Hato zich wel in kan vinden. "Het voelt wel zo inderdaad. Als je op deze leeftijd al best wel wat dingen hebt meegemaakt. Ook heb bereikt, dan mag je het ook wel zo noemen dat de wereld aan je voeten ligt."

Hato kwam tot nu toe tijdens elke Eredivisie-wedstrijd in actie voor Ajax én maakte zijn Oranje-debuut. Het gaat snel met de Rotterdammer, maar een stap is voor hem nog niet nodig. "Ik ben trots op mezelf, maar ik voel ook dat anderen om me heen heel trots op me zijn. Ik weet van mezelf dat bij Ajax blijven goed voor mij is. Dit is pas mijn eerste echte jaar als basisspeler in de Eredivisie. Ik denk dat ik nog wel genoeg te leren heb, dus voor mij was de keuze niet moeilijk om bij Ajax te blijven."

Ook Hato sluit zijn ogen niet voor het belabberde seizoen waar Ajax hoofdrolspeler in is. Het is iets wat hem wel even aan het denken heeft gezet. "Als je ineens zo veel wedstrijden achter elkaar niet wint, dan denk je er wel eens anders over na. Alleen als je realistisch blijft, dan denk ik dat ik voor mijn leeftijd en ontwikkeling hier zeker nog goed zit", vervolgt de verdediger, die in Engeland gelinkt werd aan Arsenal en Chelsea. "Ik ga ook wel rustig om met die aandacht. Ik probeer er niet te veel om te letten. Ik zie wel eens dingen voorbij komen en natuurlijk is het leuk als grote clubs interesse hebben, maar ik trek me daar niets van aan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!