Breaking news

'Hato en Ajax zijn eruit en willen verlenging vóór Aston Villa wereldkundig maken'

'Hato en Ajax zijn eruit en willen verlenging vóór Aston Villa wereldkundig maken'

11 maart - 17:52 Laatste update: 18:00

Ajax en Jorrel Hato hebben een akkoord bereikt over een langere verbintenis. Volgens De Telegraaf staan alle seinen op groen, gaat de zeventienjarige verdediger zijn contract tot 2028 verlengen en is het streven om dit nieuws nog voor Aston Villa-uit wereldkundig te maken.

Dat Hato zijn contract bij Ajax gaat verlengen, zal als een grote opluchting voelen in Amsterdam. Volgens de ochtendkrant troeft de club uit de hoofdstad meerdere clubs uit het buitenland af, die op het vinkentouw zaten voor de verdediger. Welke clubs dit precies zijn worden door De Telegraaf niet genoemd, maar in Engeland werden Arsenal en Chelsea onlangs al aan Hato gelinkt.

Naar verluidt gaat Hato het contract dat tot 2025 liep met drie jaar verlengen. Dat betekent dat de 1-voudig Oranje-international tot 2028 gaat tekenen bij Ajax. Interim technisch directeur voetbalzaken Kelvin de Lang en Susan Lenderink hebben een 'sleutelrol' gespeeld in de onderhandelingen, klinkt het.

Ajax heeft nog geen melding gemaakt van het nieuws, maar wil dat snel doen. De club zou ernaar streven om een persbericht de wereld in te sturen nog voordat de return tegen Villa wordt gespeeld. Met Hato in de gelederen hoopt Ajax de 0-0 van een week eerder om te zetten in een postief resultaat, waardoor de kwartfinales van de Conference League zouden worden bereikt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!