Nieuws

Schreuder blaast looftrompet: Iedereen weet hoe goed die jongen kan voetballen

Schreuder blaast looftrompet: "Iedereen weet hoe goed die jongen kan voetballen"

01-07-2022 14:53 Laatste update: 16:41

De afgelopen dagen gaat het veel over Mohamed Ihattaren. Ook Alfred Schreuder heeft een woordje over voor de middenvelder. De Ajax-trainer sluit zich aan bij de woorden die Mo eerder deze week uitsprak en hoopt dat hij vanaf nu wordt beoordeeld op zijn voetbalkwaliteiten.

Ihattaren maakte een goede indruk tegen SV Meppen (3-0) winst. De spelmaker oogde fit en was ook aan de bal weer zoals vanouds. "Hij is een vrolijke jongen, die van het spel houdt", zegt hij op de persconferentie op het trainingskamp in De Lutte. "Hij is een liefhebber en een prachtige linkspoot. Iedereen weet hoe goed die jongen kan voetballen. Wat iedereen verder van zijn hele verhaal vindt, is niet belangrijk. Deze jongen weet wat er allemaal gebeurd is, beter dan wij. We moeten hem beoordelen als voetballer."

De transfer van Ihattaren naar Ajax van afgelopen winter zorgde voor de nodige commotie, maar die lijkt inmiddels verdwenen. "Wij gaan ervan uit dat we met z'n allen een hele goede speler hebben gehaald", zegt hij. "We hebben er alle vertrouwen in dat die jongen het gaat redden, maar zekerheid heb je nooit in het leven."