Nieuws

Ramaj na heldenrol tegen Bodø/Glimt: 'Dit was een wedstrijd op mentaliteit'

Ramaj na heldenrol tegen Bodø/Glimt: 'Dit was een wedstrijd op mentaliteit'

22 februari - 23:50 Laatste update: 23 februari - 00:00

Ajax wist donderdag de volgende ronde van de Conference League te bereiken. Absolute uitblinker bij de Amsterdammers was Diant Ramaj. De doelman was met een flink aantal reddingen belangrijk en zag dat de Amsterdammers moeilijk een vuist konden maken in Noorwegen.

Ramaj liet aan ESPN weten dat zijn ploeg de nodige moeite had met Bodø/Glimt. "Dit was een wedstrijd op mentaliteit", zei de keeper bij ESPN. "We hebben vechtlust getoond als team, zeker aan het einde", aldus de doelman.

Ajax kwam tegen de verhouding in op voorsprong door een doelpunt van Steven Berghuis. De Noorse club kwam terug in de wedstrijd, maar Kenneth Taylor schoot de Amsterdammers in de verlenging naar de volgende ronde van de Conference League. De keeper had door zijn vele reddingen een groot aandeel in het bereiken van de volgende ronde. "Ik probeerde gewoon iedere bal te pakken." Na de vraag welke redding de moeilijkste was, dacht de doelman even na. "Poeh. De laatste, denk ik. De vrije trap. We stonden voor en het was een geweldig hard schot. De bal was lastig te zien, dat maakte het extra moeilijk voor me."

Ook over geluk mocht Ramaj niet klagen. Bodø/Glimt schoot maar liefst drie keer op de lat. "Soms hadden we ook wat geluk met kansen van hen, ook aan het einde nog", zei de sluitpost. Na de rust was Ramaj nog betrokken bij een discutabel moment. Borna Sosa raakte bal met zijn hand in het strafschopgebied. Naar aanleiding hiervan leek de bal op de stip te gaan voor de Noren, maar de scheidsrechter gaf op aangeven van de VAR een vrije trap aan Ajax. Volgens de doelman is dat een goede beslissing geweest: "Ja, het was een overtreding. Die speler blokkeerde mij. Stond hij er niet, dan had ik de bal gewoon kunnen vangen."