Nieuws

Om deze reden speelt Dean Huijsen niet met AS Roma tegen Feyenoord

Om deze reden speelt Dean Huijsen niet met AS Roma tegen Feyenoord

2 februari - 22:52 Laatste update: 15 februari - 17:44

Dean Huijsen zal niet met AS Roma in actie gaan komen tegen Feyenoord. De Romeinen en de Rotterdammers treffen elkaar in de tussenronde van de Europa League. Waarom ontbreekt Huijsen? VoetbalNieuws.nl legt het je uit!

De achttienjarige Huijsen werd geboren in Amsterdam en geldt als een groot talent. De centrale verdediger wordt de rest van het seizoen door Roma gehuurd van Juventus. Op 7 januari maakte hij zijn debuut voor de Giallorossi, in de thuiswedstrijd tegen Atalanta in de Serie A. Echter werd hij door toenmalig trainer José Mourinho al in de rust gewisseld. Daarna kwam Huijsen twee keer in actie als invaller en stond hij in de gewonnen wedstrijd tegen Hellas Verona nog wel negentig minuten op het veld.

Waarom speelt Huijsen niet met AS Roma tegen Feyenoord?

Daniele De Rossi nam het stokje van de inmiddels ontslagen Mourinho over, maar ziet minder heil in Huijsen. Mede door de komst van winteraanwinsten Angeliño en Tomasso Baldanzi is hij niet ingeschreven voor de Europa League. Rick Karsdorp kan daarentegen wel in actie komen tegen zijn oude club.

Op 15 februari treffen Feyenoord en AS Roma elkaar in De Kuip. Een week later valt de beslissing in Rome. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales van de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!