Transfernieuws

'Vijf clubs in de rij voor Forbs, interesse van Forest totaal nog niet serieus'

'Vijf clubs in de rij voor Forbs, interesse van Forest totaal nog niet serieus'

26 januari - 18:19 Laatste update: 18:31

De enige manier waarop Ajax lijkt mee te willen werken aan een vertrek van Carlos Forbs, lijkt op huurbasis met een verplichte optie tot koop. Dat weet De Telegraaf naar buiten te brengen. Forbs staat op de nominatie Amsterdam na een half jaar alweer te verruilen voor een terugkeer naar Engeland, waar Nottingham Forest interesse zou hebben.

"Er zijn zelfs vijf clubs voor Forbs waarvan Nottingham Forest totaal nog niet serieus is", weet clubwatcher Mike Verweij vrijdag te melden in een nieuwe aflevering van Kick Off. "Ze zijn nog niet heel concreet. Ajax worstelt er toch wel mee." Het liefst stuurt Ajax de talentvolle aanvaller niet op reguliere huurbasis weg. " Ajax wil hem alleen huren als er een verplichte optie tot koop bij zit. Ze willen dat dus alleen als ze zeker weten dat hij er voor de hoofdprijs vandoor gaat in de zomer", klinkt het. 

Onder het bewind van de ontslagen Sven Mislintat werd Forbs afgelopen zomer voor een bedrag van veertien miljoen euro overgenomen van Manchester City. Een half jaar later, en de marktwaarde van de Portugees wordt op tien miljoen geschat. Forbs kwam al 25 keer in actie voor Ajax, waarin hij goed is voor twee doelpunten en vier assists. Verweij noemt het feit dat Forbs bij Ajax niet functioneert, maar dat de club wel weer aast op een hoog bedrag 'wel iets verbluffends'. Afgelopen zomer gebeurde hetzelfde met Mohamed Daramy. De aanvaller werd in 2021 voor twaalf miljoen overgenomen van FC Kopenhagen, kon niet overtuigen en werd twee jaar later voor het aankoopbedrag verkocht aan Stade Reims.