Breaking news

'AZ geeft miljoenen uit voor Servische middenvelder, deal snel officieel gemaakt'

'AZ geeft miljoenen uit voor Servische middenvelder, deal snel officieel gemaakt'

16 januari - 14:26

AZ lijkt zich op te kunnen maken voor de komst van een nieuwe middenvelder. De Serviër Kristijan Belic landt dinsdag op Schiphol om zijn transfer naar Alkmaar af te ronden, zo meldt het doorgaans betrouwbare AZAlerts. Daarmee zou een bedrag van iets minder dan vier miljoen euro gemoeid zijn.

Naar verwachting wordt Belic, die overkomt van Partizan Belgrado, woensdag of donderdag officieel gepresenteerd. De 22-jarige controleur is geboren in België, waar zijn vader Dusan destijds voor Sint-Truiden speelde. Belic kwam de afgelopen jaren uit voor de jeugdelftallen van Servië.

De nieuweling staat te boek als een middenvelder met veel drang naar voren. Dat blijkt ook uit zijn cijfers. In het huidige seizoen was hij in achttien competitieduels goed voor twee goals en zes assists. Wanneer alles in kannen en kruiken is, is Belic de tweede winterse aanwinst voor AZ. Eerder haalden ze met Gonçalo Esteves van Sporting Portugal een extra vleugelverdediger in huis. Daartegenover stond het vertrek van Djordje Mihailovic.