Nieuws

Op deze manier wil de gestopte Barça-legende Pique terugkeren in de voetballerij

Op deze manier wil de gestopte Barça-legende Pique terugkeren in de voetballerij

11 januari - 15:25

Gerard Piqué hing ruim een jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar is van plan weer terug te keren in de voetballerij. De defensieve legende van de Catalanen heeft een nieuwe rol in gedachten: hij wil trainer worden.

'Goed nagedacht'

Na een sabbatical van ruim een jaar is het voor Piqué weer tijd om wat uit te gaan voeren in de voetballerij. Daar heeft de Spanjaard even over na moeten denken, maar hij is eruit. ‘Het is een nieuw jaar en na goed nagedacht te hebben, heb ik besloten om terug te keren in het voetbal. Ik mis het erg. Dit keer zal ik geen speler zijn, maar coach. Later deze week deel ik meer informatie', aldus Piqué op X.

Mogelijk nieuwe klus

Het is ook al bekend waar Piqué mogelijk aan de slag gaat. FC Andorra, de club waar hij in 2018 grootaandeelhouder van werd, wordt mogelijk de club waar hij trainer wordt, weet Voetbal International. De club die afkomstig is uit de gelijknamige dwergstaat komt momenteel uit in de Segunda División, het tweede niveau van Spanje. Erg voor de wind gaat het niet met Andorra, dat met plek achttien slechts één plaats boven de degradatiestreep staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!