Ajax vrouwen blijven maar verrassen en winnen ook van Bayern München in eigen huis

20-12-2023 20:40 Laatste update: 20:40

In de Women’s Champions League hebben de vrouwen van Ajax weer een enorme stunt uitgehaald. Na een gelijkspel in Duitsland wonnen zij in eigen huis met 1-0 van Bayern München. Met nog twee speelrondes voor de boeg staan de Amsterdammers eerste in de poule met Paris Saint-Germain, AS Roma en dus Der Recordmeister.

De Ajax vrouwen begonnen fel aan de wedstrijd tegen Bayern München. In het vorige duel keken de Amsterdammers na negentig seconden al tegen een achterstand aan, maar dat lieten zij niet nog een keer gebeuren. De start leverde ook meteen kansen op. Spits Romee Leuchter werd kort vastgehouden door Bayern aanvoedster Glódís Viggósdóttir, maar scheidsrechter Foster vond het te weinig voor een penalty. Niet veel later kwam Leuchter wel tot een schot, maar deze verdween over het doel.

In de achttiende minuut was Ashleigh Weerden ook heel dichtbij. De linksachter van Ajax kon vrij uithalen na een afgeslagen voorzet en deed dat uitstekend. De bal van ongeveer twintig meter spatte alleen uit elkaar op de lat, waardoor de brilstand op het bord bleef. Kort voor rust zette de vrouwen van Ajax het overwicht eindelijk om in een doelpunt. Romee Leuchter komt na een diepe bal één-op-één met keepster Grohs en dit keer faalt zij niet.

Ook na rust begon Ajax sterk. Milicia Keizer zag haar poging dit keer wel stuiten op Grohs. Deens international Pernille Harder werd vervolgens ingebracht door Bayern om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Dat lukte niet erg, want het jeugdige Ajax hield makkelijk stand. Keepster Regina van Eijk werd geen enkele keer echt getest tijdens de wedstrijd, al begon Ajax steeds meer met wankelen door het slotoffensief.

Met nog tien minuten op de klok begon de nummer twee van de Bundesliga steeds meer op de deur van de Amsterdammers te bonzen. Veel schoten gingen naast het doel of gingen recht op Van Eijk af. Opvallend moment was nog dat keepster Maria Grohs op de grond ging liggen met een blessure. Echter had er veel weg van dat het op aangeven was gebeurd zodat Alexander Straus zijn speelsters op het laatste moment nog instructies kon geven. Het baatte niet, want de punten bleven na zes minuten blessuretijd in Amsterdam.