Nieuws

Oranje-fans kunnen boeken: hier speelt het Nederlands Elftal de groepswedstrijden

Oranje-fans kunnen boeken: hier speelt het Nederlands Elftal de groepswedstrijden

02-12-2023 21:20

Nederland-fans weten welke reis zij moeten maken voor het Europees Kampioenschap. Oranje zal in de steden Hamburg, Leipzig en Berlijn spelen. Daarmee zijn de drie verste steden die vanuit Nederland bereikbaar zijn aan groep D gekoppeld.

Winnaar playoff pad A - Nederland

De eerste groepswedstrijd zal Oranje spelen tegen de winnaar van de playoff tussen Polen, Wales, Estland en Finland. Dat zal gebeuren in Hamburg op 16 juni. Het Volksparkstadion van HSV is voor Nederland geen onbekende plek. In 1988 werd Duitsland in een legendarische halve finale verslagen. Er kunnen 55 duizend mensen in het stadion.

Nederland - Frankrijk

Wederom lootte Nederland dus Frankrijk. De tweede wedstrijd van de groepsfase zal Oranje een trip moeten maken van 395.6 kilometer moeten maken van Hamburg naar Leipzig. Daar staat de kraker in poule D namelijk op het programma. In de thuisbasis van RB Leipzig kunnen iets meer dan 41 duizend toeschouwers. Een stuk kleiner dan het stadion waarin de eerste groepswedstrijd wordt gespeeld.

Nederland - Oostenrijk

Op 25 juni is de laatste groepswedstrijd van groep D. In Berlijn neemt Oranje het dan op tegen Oostenrijk. Het Olympisch Stadion, wat normaliter Hertha BSC huisvest zal het theater zijn. Meer dan 74 duizend toeschouwers kunnen in het enorme stadion en dus kan Nederland de groepsfase op een mooie manier afsluiten. op 14 juli hopen de manschappen weer terug te zijn in de Duitse hoofdstad. De finale wordt namelijk ook in het stadion gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!