Nieuws

Oud-international hangt schoenen aan de wilgen: 'Is wel even slikken'

Oud-international hangt schoenen aan de wilgen: 'Is wel even slikken'

17 november - 12:00 Laatste update: 12:00

De voetbalcarrière van Royston Drenthe is officieel ten einde. De oud-voetballer van onder andere Real Madrid en Feyenoord heeft te horen gekregen van zijn huidige club Kozakken Boys dat hij niet meer nodig is. Drenthe speelde één interland.

"Het besef dat dit definitief het einde is, is wel even slikken", zegt Drenthe tegen ESPN. "Volgens het bestuur zou de trainer hebben aangegeven dat de selectie te groot was en dat hij daarom afscheid wilde nemen van een aantal jongens. De trainer ontkende dat later. Maar goed, ik sta daar boven."

De speler die de gehele linkervlank kon bestrijken heeft nog niet lang nagedacht over zijn besluit. "Het was geweldig, maar toch is het definitief dat ik stop. De gedachte van het stoppen, is wel heel erg wennen. Ik heb er nog maar een nachtje over geslapen."

Toch blijft 36-jarige niet lang stilzitten. "De focus gaat nu op werkzaamheden voor TV. Er komen een aantal hele leuke, nieuwe projecten aan." Ook wilt hij iets buiten het veld gaan doen bij Kozakken Boys. "Daar ga ik de komende week over nadenken. Ik wil sowieso geen trainer worden, maar iets met technisch beleid, dat lijkt me wel wat." Geen enkele club hoeft het ook meer te proberen bij Drenthe. "Het is definitief een nee."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!