De Boer ziet absolute topclubs in Champions League: 'Ajax hoort daar ook bij'

De Boer ziet absolute topclubs in Champions League: 'Ajax hoort daar ook bij'

Frank de Boer schaart Ajax op dit moment in het rijtje met beste teams in de Champions League. De voormalig Oranje-bondscoach vindt dat de Amsterdammers op dit moment beter zijn dan het sterrenensemble van Paris Saint-Germain.

De Boer, zelf tussen 2010 en 2016 hoofdtrainer van Ajax, ziet dat Erik ten Hag zijn zaakjes prima op orde heeft. "Het is zó'n goed ingespeeld team", zo begint de voormalig bondscoach aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Ajax wordt pas kwetsbaar, als ze in de tweede fase rond de middellijn ballen verliezen. Maar ze verliezen de bal bijna altijd pas rondom de zestien (van de tegenstander, red.). En ze spelen altijd met een overload aan één kant. Dus wanneer ze balverlies lijden, dan kunnen ze meteen druk gaan zetten."

Ajax maakte vorige week indruk met een 4-0 overwinning op Borussia Dortmund in de Champions League. De Boer denkt dat de Amsterdammers bij de beste clubs van dit moment horen. "De beste teams op dit moment zijn Liverpool, Manchester City, Ajax hoort daarbij, Chelsea en Bayern München. Paris Saint-Germain? Nee, die vind ik minder", zo sluit De Boer af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie