Waarom Ancelotti heeft besloten dat hij aanblijft als trainer van Real Madrid

31-12-2023 10:29

Carlo Ancelotti heeft uitgelegd waarom hij zijn contract heeft verlengd bij Real Madrid. De succesvolle oefenmeester kan niet anders dan concluderen dat er een goede sfeer hangt in de Spaanse hoofdstad.

Lang leek het erop dat Ancelotti aan zijn laatste jaar bezig was als trainer van Real Madrid, maar niets is minder waar. De Italiaan maakte samen met de club bekend dat hij zijn contract gaat verlengen. Dat betekent dus dat een bondscoachschap bij Brazilië, waar het de laatste maanden veel over ging, er nog even niet van gaat komen.

"Ik heb verlengd omdat het team de laatste jaren veel succes heeft gehad. De club hangt in een goede sfeer en dat is belangrijk. Er is een goede connectie tussen trainers en spelers. Ik moet de club bedanken dat ze met me willen verlengen, maar ook de spelers. Die laten een buitengewoon goede houding zien", aldus Ancelotti.

Real Madrid beleeft tot nu toe een prima seizoen. De Koninklijke is koploper in La Liga en plaatste zich met groots gemak voor de knock-out fase van de Champions League.