City heeft aan één helft genoeg in Brighton en is eerste achtervolger van Chelsea

City heeft aan één helft genoeg in Brighton en is eerste achtervolger van Chelsea

Manchester City heeft zich opgeworpen als de eerste achtervolger van koploper Chelsea in de Premier League. De uitwedstrijd bij , dat positie vier bezet houdt, werd eenvoudig gewonnen: 1-4.

De formatie van trainer Pep Guardiola won midweeks al in de Champions League van Club Brugge en wilde in Brighton, dat Joël Veltman in de basis had staan en waar Kjell Scherpen op de tribune zat, ook zo snel mogelijk zaken doen. Dat lukte aardig, want in de rust leidde City al met 0-3. Ilkay Gundogan opende de score en door twee goals van Phil Foden binnen drie minuten stond het in minuut 31 al 0-3 aan de Engelse zuidkust.

The Seagulls voetbalden vervolgens goed mee en hadden meer balbezit dan de gasten uit Manchester, maar konden daar weinig doelrijpe kansen uit halen. Pas in de slotfase redde het via een rake pingel van Alexis Mac Allister de eer. City kwam echter niet meer in de problemen, maakte in minuut 95 via Riyad Mahrez nog 1-4 en staat op de Engelse ranglijst nu tweede, twee punten achter koploper Chelsea. Brighton blijft vierde, maar kan nog door drie ploegen ingehaald worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie