Nieuws

'Slagvaardig Dortmund wil opgeleefde Ajax-flop naar Duitsland halen'

'Slagvaardig Dortmund wil opgeleefde Ajax-flop naar Duitsland halen'

06-05-2022 16:55

Voormalig Ajacied Rasmus Kristensen kan zijn sterke periode bij Red Bull Salzburg mogelijk bekronen met een overgang naar Borussia Dortmund. Volgens BILD is de Bundesliga-topclub geïnteresseerd in de rechtsback.

Kirstensen zou bij Die Borussen 'hoog op het verlanglijstje' staan, meldt BILD. De achterhoede versterken is één van de prioriteiten van de beleidsbepalers. Eerder werd de komst van Niklas Süle (Bayern München) en Nico Schlotterbeck (SC Freiburg) al wereldkundig gemaakt. 

Bij Ajax stond Kristensen anderhalf jaar onder contract: in die periode wist de Deen nimmer te overtuigen. Hij schipperde tussen bank en basis en koos uiteindelijk in 2019 voor een transfer naar Oostenrijk. Hoogtepunt in zijn tijd in Amsterdam was een doelpunt in de gewonnen bekerfinale tegen Willem II (0-4 zege).

Bij Salzburg is Kristensen uitgegroeid tot onbetwiste kracht als wingback en werd in het recente verleden al in verband gebracht met een overgang naar zowel AS Roma als West Ham United. Mocht Borussia daadwerkelijk zaken willen doen, zal er een fikse transfersom op tafel moeten komen, aangezien zijn contract tot 2025 loopt. "Het is de vraag of BVB Kristensen gefinancierd krijgt", vertelt verslaggever Jörg Weiler in de Stammplatz-podcast. Karim Adeyemi, ploeggenoot van de verdediger, zou eveneens naar Dortmund moeten verhuizen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!