Nieuws

Feyenoord krijgt tips van Marseille-doder Bosz: 'Dat had geen enkele zin'

Feyenoord krijgt tips van Marseille-doder Bosz: 'Dat had geen enkele zin'

26-04-2022 07:52 Laatste update: 08:15

Feyenoord ontvangt Olympique Marseille aanstaande donderdag in De Kuip voor de halve finale van de Conference League. Hoe de Rotterdammers de ploeg uit de andere havenstad moeten bestrijden, weet Peter Bosz.

Bosz wist Marseille dit seizoen al eens te verslaan met zijn ploeg Olympique Lyon (2-1). De Nederlandse trainer heeft één tip voor de Rotterdammers. 'Feyenoord heeft een herkenbare speelwijze en moet vooral van zichzelf uitgaan', laat hij optekenen door Voetbal International. 'Je moet het initiatief niet te veel bij Marseille laten, want dan heb je kans dat je er alleen maar achteraan loopt. Ik denk dat ze wel een kans hebben', is Bosz hoopvol.

Nederlandse trainer ligt drie spelers uit. 'Dimitri Payet is écht een goede speler. Arkadiusz Milik scoort makkelijk en op rechts hebben ze met Sergi Ünder het nodige gevaar,' ligt Bosz het Marseille-trio uit. Naast spelers met kwaliteit heeft de nummer twee van Frankrijk met Jorge Sampaoli ook een opmerkelijke trainer. ‘Voor de wedstrijd was ik nog naar hem toegekomen om een hand te geven en iets in het Engels te zeggen, maar dat had geen enkele zin', klinkt de waarschuwing voor Arne Slot over de Argentijnse driftkikker.

Feyenoord trapt aanstaande donderdag om 21.00 af in De Kuip. De return tegen Marseille is een week later, op hetzelfde tijdstip in het Stade Vélodrome.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!