Nieuws

Van Nistelrooy onder de indruk: 'Misschien nog een rol bij het eerste elftal'

Van Nistelrooy onder de indruk: 'Misschien nog een rol bij het eerste elftal'

05-04-2022 09:06

Ruud van Nistelrooy is onder de indruk van Maximiliano Romero. De Argentijnse spits van Jong PSV was maandagavond twee keer trefzeker tegen FC Volendam (2-2) en is bezig aan een uitstekende periode na zijn zoveelste blessure.

Nadat Romero in 2018 voor tien miljoen euro de overstap maakte van Vélez Sarsfield naar PSV, raakte de spits van de een in de andere blessure verzeild. Van Nistelrooy ziet het nog wel gebeuren dat de Argentijn zich weet terug te vechten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. "Het is net als Richard Ledezma een ontzettend fijne speler om bij de groep te hebben. Dit zijn jongens die Jong PSV niet als een moetje zien, maar er volle bak voor gaan. Ze stralen uit dat ze het heerlijk vinden om bij ons te komen voetballen", luidt het oordeel Van Nistelrooy tegenover het Eindhovens Dagblad. "Voor hen zijn dit hele waardevolle minuten, om misschien nog een rol bij het eerste elftal te kunnen spelen."

Of Romero na dit seizoen nog daadwerkelijk in Eindhoven te bewonderen is, gaat de toekomst zich uitwijzen. Onlangs werd bekend dat een vetrek van de spits niet uitgesloten is. "Hij heeft een enorme veerkracht getoond, want het is niet makkelijk uit welke situatie hij komt. Elke keer weer revalideren, dan weer spelen en weer geblesseerd raken. Vier jaar is hij nu hier en hij laat zien uit het goede hout gesneden te zijn", uit de Schmidt-opvolger zijn bewondering. "Nu hoop ik dat het hem lukt om een lange periode te kunnen spelen."